Sinke groep

Calculator Infra

Door groei van ons marktaandeel en complexiteit van onze projecten, zijn wij voor uitbreiding van ons team op zoek naar een Calculator Infra. Onze voorkeur gaat uit naar een jong professional die aan het begin van zijn carrière staat, maar een ervaren professional die op zoek is naar een nieuwe uitdaging is zeker ook welkom.

Even voorstellen

De Sinkegroep, een echt Zeeuws familiebedrijf, bestaat uit acht werkmaatschappijen met elk hun eigen specialismen. Als Calculator (Infra/GWW) treed je in dienst bij de Infra-tak van Sinkegroep, welke sinds 1992 actief is in het aannemen en realiseren van projecten in de Grond-, Weg- en Waterbouwsector. Met een gemiddelde omzet van 15-20 miljoen per jaar behoren wij tot één van de grotere MKB-aannemers in de Zeeuwse GWW-sector. Dit betekent dan ook dat Sinkegroep Infra BV betrokken is bij veel ‘grote’ en toonaangevende projecten binnen haar werkgebied.

Waar de Sinkegroep in zijn totaliteit bestaat uit circa 200 vaste medewerkers, bestaat het specialisme Infra/GWW uit een relatief klein en hecht team. Het huidige bedrijfsbureau en uitvoeringsteam bestaat uit een 15-tal directe collega’s. Daarnaast zijn er dagelijks nog circa 50 collega’s op de infra-projecten aan het werk.

Het scala aan projecten is zeer divers te noemen, maar de focus ligt vooral op wegenbouwprojecten en het bouw- en woonrijp maken van woon-, recreatie-, en werkgebieden waarbij het uitvoeren van (groot-) grondverzet tot de kern van de werkzaamheden behoort. Verder is er een  specialisme op het gebied van binnenstedelijke rioleringswerken, (her-)bestratingsprojecten of waterbouwkundige  kust- en oeverwerken. Deze projecten bevinden zich voornamelijk op één uur reistijd, gerekend vanaf de hoofdvestiging te Kruiningen. Dit betekend dat we voornamelijk te vinden zijn in de Provincie Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant.

Wil je een uitgebreider beeld krijgen van de diversiteit aan projecten? Bekijk dan vooral de projecten op onze website: www.sinkegroep.nl/projecten/  of onze sociale media kanalen Facebook en Linkedn.

Hoe ziet jouw functie eruit en wat ga je doen?

Als Calculator (Infra/GWW) sta je aan het begin van al onze projecten. De projecten hebben verschillende contractvormen, waarvan de meest voorkomende een RAW-bestek is. Als calculator ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de kostprijsberekeningen. Hiertoe bepaal je de meest efficiënte werkmethode op basis van het bestek en de tekeningen. Je vraagt offertes op bij leveranciers en onderaannemers, je bent aanwezig bij een projectaanwijs en/of -bezoek of stelt vragen voor de nota van inlichtingen. Wanneer je kostprijsberekening gereed is, bepaal jij gezamenlijk met de bedrijfsleider GWW de strategie om het project binnen te halen.

Naast het uitvoeren van kostprijsberekeningen komt het regelmatig voor dat je onderdeel bent van een aanbestedingsteam voor zogenaamde EMVI-aanbestedingen of BPKV-aanbestedingen. Je levert daarbij input voor het opstellen van het Plan van Aanpak of schrijft deze zelf.

Zodra een project is aangenomen wordt het project vanuit de calculatieafdeling overgedragen naar het projectteam. Je licht daarbij de voorgenomen werkmethode toe en de bijzonderheden die gedurende het calculatieproces opgevallen zijn. Tijdens de voorbereidingsperiode blijf je betrokken voor advies en je geef je naar behoefte input aan het projectteam.

 

 

Als Calculator Infra/GWW heb je het volgende in je mars

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring op het gebied van Wegenbouw, Groot grondverzet en Waterbouw;
 • Of je bent een jong professional met een afgeronde opleiding in de richting van Civiele Techniek;
 • Je bent pro-actief en hebt verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je presteert onder druk en behoud oog voor resultaat en relatie;
 • Je bent nauwkeurig en gestructureerd;
 • Je beschikt over ruime kennis van met name RAW, alsook van UAV-gc – contractvormen;
 • Ervaring met softwareprogramma ‘Bakker en Spees’ is een pré;
 • Ervaring met AutoCAD is een pré.

Waarom Sinkegroep?

 • Een diversiteit aan projecten die zorgen voor zeer afwisselend en uitdagend werk;
 • Een baan met veel zelfstandigheid én verantwoordelijkheid;
 • Een prima honorering die aansluit bij onze hoge waardering voor jouw vakmanschap;
 • De randvoorwaarden en faciliteiten om je werk goed uit te kunnen voeren zijn goed geregeld;
 • We bieden een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je jezelf verder kan ontwikkelen en verdiepen in jouw vakgebied;
 • Functie is gebaseerd op een 40-urige werkweek met standplaats kantoor Kruiningen.

Aanvullende informatie over de vacature kun je opvragen bij Tom Emmen (06 – 15012471). Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via onderstaand contactformulier of stuur je sollicitatiebrief inclusief CV naar vacature@sinkegroep.nl.

 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
acquisitie naar aanleiding van deze vacature door detacherings- of uitzendbureaus wordt niet op prijs gesteld