Sinkegroep

Terreininrichting LambWeston Meijer

Expertise:
Infra
Locatie:
Bergen op Zoom
Tijdsbestek:
september 2015 - najaar 2016
Opdrachtgever:
Lamb Weston Meijer
Aanneemsom:
€ 1.722.000,-

In opdracht van Lamb Weston Meijer wordt door Aannemingsbedrijf Reimerswaal het project Terreininrichting te Bergen op Zoom uitgevoerd.

Investering = nieuwe banen

Lamb Weston / Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken, investeert € 120 miljoen euro in haar fabriek in Bergen op Zoom. De huidige fabriek wordt uitgebreid om de nieuwe, state-of-the-art productielijn voor premium bevroren aardappelproducten te installeren. Naar verwachting is de nieuwe productielijn medio 2016 volledig in bedrijf. Met deze investering en uitbreiding worden 50 nieuwe banen gecreëerd.

Sloop-, Sanering- en infrawerk

Door de omvang van het project vraagt het buitenterrein ook veel aandacht. De opdrachtgever was op zoek naar een samenwerkingspartner om dit deel van het project uit te voeren.  Aannemingsbedrijf Reimerswaal bv heeft ook rondom de nieuwbouw van de Gradinghal bij Lambweston Meijer Kruiningen al het sloop-, sanering- en infrawerk uitgevoerd. De opdrachtgever was over het opgeleverde nieuwe terreindeel erg tevreden. Tijdens de onderhandelingen is de opdrachtgever, mede door ervaringen uit Kruiningen en het aandragen van de diverse alternatieven, overtuigd geraakt om met ons het project te gaan uitvoeren.

Projectverloop

Het project in Bergen op Zoom vraagt om veel creatieve inzet om alle gebruikers tevreden te stellen, maar ook om binnen de beschikbare budgetten maximale kwaliteit te kunnen leveren. Vele malen is er overleg geweest om zaken af te stemmen en naar aanleiding van deze overlegmomenten de plannen bij te werken. De tijdsdruk op de planning is soms hoog, maar tot op heden is het gelukt om alle mijlpalen te behalen binnen de opgestelde planningen. De terreingedeeltes die afgerond zijn worden al intensief gebruikt.

Terug naar overzicht