Sinkegroep

Ovonde N289 Kruiningen

Expertise:
Infra
Locatie:
Kruiningen
Tijdsbestek:
juni 2018 - september 2018
Opdrachtgever:
Provincie Zeeland
Bestand:
a18035_kruiningen-n289_nieuwsbrief-03

De afgelopen en komende maanden voert de Provincie een aantal werkzaamheden uit aan de N289 Oude Rijksweg, in de omgeving van Kruiningen. P. Sinke heeft als aannemer opdracht gekregen voor dit project en startte op 18 juni met asfalteringswerkzaamheden. De week erna ging de T-aansluiting Oude Rijksweg-Zanddijk op de schop. Na de bouwvak volgt de aanleg van een ovonde (ovale rotonde) bij Kruiningen. Om de hinder voor de inwoners en bedrijven rondom Kruiningen zoveel mogelijk te beperken, is er geëist dat er op één plek tegelijk gewerkt wordt.

Fase 1: Nieuw asfalt tussen afrit A58 en Stationsweg

Het wegdek van de Oude Rijksweg (N289) heeft tussen aansluiting 33 en de Stationsweg inmiddels een nieuwe laag asfalt gekregen.

Fase 2: Nieuwe voorrangssituatie tussen Oude Rijksweg (N289) en Zanddijk

Ook de aanpassing van de T-aansluiting tussen de Oude Rijksweg (N289) en de Zanddijk is inmiddels uitgevoerd. Verkeer dat de route N289 – Zanddijk volgt, heeft na nu voorrang op het verkeer dat afkomstig is vanuit het zuidelijke deel van de Zanddijk. Dit verbetert de doorstroming op de route.

Fase 3: Aanleg ovonde

De belangrijkste toegangsweg naar Kruiningen is inmiddels een stuk veiliger. In opdracht van de Provincie Zeeland is het kruispunt Oude Rijksweg/Burgemeester Elenbaasstraat/Goversweg door een ovale rotonde (een ovonde) vervangen, waarmee het doorgaande verkeer op de Oude Rijksweg beter doorstroomt. Ook voor fietsers is het een grote verbetering en bovendien een stuk veiliger.

De aanleg van de ovale rotonde heeft zes weken geduurd. De ovonde wordt in 3 fases uitgevoerd en per fase geldt een aparte omleidingsroute. De aansluitingen van de Burgemeester Elenbaasstraat en de Goversweg op de N289 worden tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Het verkeer tussen Kruiningen en de N289 kan via de Sluisweg of de Stationsweg rijden.

Blijf op de hoogte !

Kijk op onze website www.sinkegroep.nl, download de bouwapp of volg ons via facebook. Klachten of opmerkingen kunnen ingediend worden via de bouwapp of per mail info@sinkegroep.nl. Tijdens de uitvoering van dit mooie en uitdagende project proberen we de overlast voor omwonenden en bedrijven tot een minimum te beperken.

Terug naar overzicht