Sinkegroep

Herinrichting Markt Kruiningen

Expertise:
Infra
Locatie:
Kruiningen
Tijdsbestek:
april 2016 - juni 2016
Opdrachtgever:
Gemeente Reimerswaal
Aanneemsom:
€ 475.000,-

Shared Space

In opdracht van Gemeente Reimerswaal heeft Aannemings- bedrijf Reimerswaal b.v. de Markt en Snelle Markt in Kruiningen opnieuw ingericht. In de aanbestedingsfase is door Gemeente Reimerswaal aan verschillende aannemers gevraagd om een ontwerp voor de Markt en Snelle Markt te maken. Het basisontwerp is hierbij voor de Gemeente gemaakt, waarbij de ontwerpvrijheid zich met name richtte op de materialen die gebruikt worden voor de inrichting. Doelstelling van het ontwerp was het creëren van een multifunctionele openbare ruimte, ‘Shared Space’, waarbij het centrumkarakter wordt versterkt door de Markt weer als authentiek marktplein in te richten. Dankzij een vernieuwend ontwerp, met oog voor authentieke details heeft Aannemingsbedrijf Reimerswaal b.v. het project aangenomen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden welke in het kader van het project zijn uitgevoerd bestaan onder andere uit het opbreken van de bestaande bestratingen en het aanwezige straatmeubilair. Direct hierop volgend is de hoofdriolering inclusief de huisaansluitingen vernieuwd. De rijbaan, voetpaden en pleinen zijn voorzien van gebakken bestratingsmaterialen. Daar waar mogelijk is de bestrating machinaal aangebracht.

Speciale elementen

Naast de ‘standaard’ materialen zijn ook een aantal speciale elementen in het geheel verwerkt. Dit betreft onder andere een natuursteen wapenschild met het logo van Kruiningen en twee bijpassende zitbanken met houten zitting. Tevens zijn twee verplaatsbare zitelementen geplaatst, ook deze zijn voorzien van ingelegde houten zittingen. Op het markplein is een verplaatsbare hardhouten muziektent geplaatst, welke bij de oplevering van het project feestelijk is onthuld.

Bijeenkomst bewoners en ondernemers

Tijdens de voorbereiding- en uitvoeringsperiode is in het bijzonder aandacht besteed projectomgeving. Voor aanvang van de werkzaamheden is een inloopbijeenkomst georganiseerd voor de bewoners en de ondernemers van Kruiningen. Hierbij is het ontwerp, de uitvoeringsplanning, de fasering en de bereikbaarheid van de winkels kenbaar gemaakt. Gedurende de uitvoeringsperiode is de projectomgeving door middel van wekelijkse nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

Terug naar overzicht