Sinkegroep

Aanleg Josephwijk in Roosendaal

Expertise:
Infra
Locatie:
Roosendaal
Tijdsbestek:
januari 2024 - heden
Opdrachtgever:
Gemeente Roosendaal

Momenteel is Sinkegroep infra actief bezig in de Josephwijk te Roosendaal, waar de Josephwijk wordt herontwikkeld. In deze omgeving voeren zij een cruciale rol uit na de sloop door het dochterbedrijf Van Caam.

De focus ligt op het aanleggen van een innovatief infiltratieriool, ondersteund door het geavanceerde Rockflow-systeem. Dit ingenieuze systeem vangt niet alleen regenwater op van daken en wegen, maar leidt het ook efficiënt naar een ondergronds reservoir, samengesteld uit poreus steenwol. Hier komt het regenwater tot rust, waarbij het langzaam wordt opgenomen door de grond of in tijden van overvloed wordt afgevoerd naar speciaal ontworpen wadi’s, die tevens dienstdoen als groene parkruimtes.

Momenteel wordt de ondergrondse infrastructuur voltooid en wordt er druk gewerkt met de laatste hand leggen aan het straatwerk. De parkeervakken worden gekenmerkt door grasbetonblokken, waardoor de straten een groen karakter krijgen. De hoofdstraten worden gelegd met grijze klinkers en nieuwe trottoirs, waar tussenin plantvakken worden gecreëerd.

Het streven is om eind april fase 1 van dit project succesvol af te ronden. Terwijl er wordt doorgegaan naar fase 2, wordt fase 3 voorbereid door het sloopwerk van Van Caam.

Terug naar overzicht