Sinke groep

Werkvoorbereider Infra

Door groei van ons marktaandeel en complexiteit van onze projecten, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met de functie van Werkvoorbereider Infra/GWW  (Projectorganisator)

Even voorstellen

De Sinkegroep, een echt Zeeuws familiebedrijf, bestaat uit een zevental werkmaatschappijen met elk hun eigen specialismen. Als Werkvoorbereider (Infra/GWW) treed je in dienst bij de Infra-tak van Sinkegroep, welke sinds 1992 actief is in het aannemen en realiseren van projecten in de Grond-, Weg- en Waterbouwsector. Met een gemiddelde omzet van 15-20 miljoen per jaar behoren wij tot één van de grotere MKB-aannemers in de Zeeuwse GWW-sector. Dit betekent dan ook dat Sinkegroep betrokken is bij veel ‘grote’ en toonaangevende projecten binnen haar werkgebied.

Waar de Sinkegroep in zijn totaliteit bestaat uit circa 145 vaste medewerkers, bestaat het specialisme Infra/GWW uit een relatief klein en hecht team. Het huidige bedrijfsbureau en uitvoeringsteam bestaat uit een 15-tal directe collega’s. Daarnaast zijn er dagelijks nog circa 50 collega’s op de projecten aan het werk.

Het scala aan uitgevoerde projecten is zeer divers. De focus ligt vooral op wegenbouw- of bouwrijpprojecten (van o.a. woonwijken, industrieterreinen en vakantieparken), maar wij zijn ook actief op het gebied van binnenstedelijke rioleringswerken, (her-)bestratingsprojecten en waterbouwkundige / kust- en oeverwerken. Onze projecten bevinden zich voornamelijk op één uur reistijd, gerekend vanaf de hoofdvestiging te Kruiningen. Dit betekend dat we voornamelijk te vinden zijn in de Provincie Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant.

Wil je een uitgebreider beeld krijgen van de diversiteit van onze projecten? Bekijk dan vooral onze website: www.sinkegroep.nl/projecten/ of onze sociale media kanalen op Facebook en Linkedin.

 


Hoe ziet jouw functie eruit en wat ga je doen

Als werkvoorbereider GWW ben je van het begin tot het einde betrokken bij een project. Zodra een project is aangenomen wordt het vanuit de calculatieafdeling overgedragen naar het projectteam. Dit team bestaat uit een projectleider, een uitvoerder en jij als werkvoorbereider. Aangestuurd door de projectleider, omvatten jouw werkzaamheden in de beginfase van het project het opstellen van de noodzakelijke werkplannen, tekeningen, aanvragen van vergunningen/toestemmingen en het controleren en vertalen van het contract naar een praktische uitvoeringsmethode. Daarnaast start in deze fase ook het inkooptraject, waarbij je samen met de verantwoordelijke projectleider / hoofd bedrijfsbureau de voor het project noodzakelijke leveranciers en onderaannemers vast legt.

Als het project fysiek van start gaat, vervul jij als werkvoorbereider een ondersteunende rol in het projectteam. Dit betekend dat je verantwoordelijk bent voor het inrichten en bijhouden van de projectadministratie. Ook op het gebied van projectfinanciën vervul je een belangrijke rol. Denk hierbij aan het bijhouden en verwerken van hoeveelheden in de termijnstaten, het verzorgen van de projectfacturatie, het opstellen en uitwerken van contractswijzigingen / projectgebonden calculaties en het bijhouden van de kostenbewaking. Daarnaast bied je in deze fase technische ondersteuning aan zowel de uitvoerder als de projectleider. Om je taken goed te kunnen vervullen moet je betrokken blijven bij de voortgang van het project en bezoek je daarom regelmatig het werk. Daarnaast neem je deel aan interne overlegmomenten en bouwvergaderingen met de opdrachtgever en/of andere externe partijen.


Als werkvoorbereider GWW heb je het volgende in je mars:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring en dus ervaring met het voorbereiden van civiele projecten op o.a. het gebied van: Groot grondverzet en Weg- en Waterbouw;
 • Je bent proactief en hebt gevoel voor verantwoordelijkheid;
 • Je presteert onder druk en behoud oog voor resultaat en relatie;
 • Je bent nauwkeurig en gestructureerd;
 • Je beschikt over ruime kennis van met name RAW, maar ook UAV-GC contractvormen;
 • Ervaring met administratie programma ‘Bakker en Spees’ en ‘Metacom’ is een pré;
 • Ervaring met Autocad is een pré

 

Waarom Sinkegroep Infra

 • Diversiteit aan projecten, zorgt voor zeer afwisselend en uitdagend werk;
 • Een baan met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Een prima honorering die aansluit bij onze hoge waardering voor jouw vakmanschap;
 • De faciliteiten en randvoorwaarden om je werk uit te kunnen voeren zijn goed geregeld;
 • Een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen en verdiepen in jouw vakgebied;
 • Een functie gebaseerd op een 40-urige werkweek met kantoor Kruiningen als standplaats

Interesse?

Heeft bovenstaande vacature jouw interesse gewekt? Stuur dan je sollicitatiebrief inclusief CV naar vacature@sinkegroep.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Tom Emmen via telefoon 06-15012471. Je sollicitatie wordt discreet behandeld.

 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
acquisitie naar aanleiding van deze vacature door detacherings- of uitzendbureaus wordt niet op prijs gesteld