Sinke groep

Puinbreek

Puin/Breekexploitatie Sinke verzamelt en verwerkt jaarlijks circa 100.000 ton bouw- en slooppuin
op eigen terrein te Kruiningen. Na het inzamelen wordt het puin gebroken met een stationaire breker. Tijdens het breekproces zorgen een magneetband en windshiftinstallatie voor het filteren van ijzer en andere stoorstromen. Waarna het gebroken materiaal wordt uitgezeefd op de gewenste fractie.

Kwalitatief hoogwaardig

De uitgezeefde fractie wordt gecertificeerd volgens de BRL 2506-norm dankzij een permanente controle van de verhouding, samenstelling en korrelgrootte in het eigen laboratorium van Sinke en een milieutechnische controle door een externe partij. Daarnaast zijn alle medewerkers van Puin/Breekexploitatie Sinke geschoold als Deskundig Asbest Acceptant om eventueel aanwezig asbest in een vroeg stadium te herkennen en ondervangen.

Leverancier voor de wegenbouw

De bruikbare puingranulaten zijn voorzien van een BRL 2506-certificaat en dienen onder meer als fundering in de wegenbouw. Puin/Breekexploitatie Sinke is daarnaast ook leverancier van zand, grind en andere wegenbouwmaterialen.

Breken en zeven op locatie

Door de combinatie met andere specialismen binnen de Sinkegroep, is breken en zeven ook mogelijk op locatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden.